سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند ـ عزّوجلّ ـ می فرماید : «ای محمّد! اگر آفریدگان به ساخته های شگفت من می نگریستند، جزمرا نمی پرستیدند و اگر شیرینی یاد مرا در دل هایشان می چشیدند، ملازم درگاه من می شدند و اگر به ظرائف نیکی های من می نگریستند، به چیزی جز من نمی پرداختند» . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
 
شنبه 92 تیر 29 , ساعت 1:38 صبح
برای حضور قلب در نماز تمرین کنیمتوصیه‌های رهبر انقلاب برای حضور قلب در نمازحضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، توصیه‌های کاربردی را درباره حضور قلب در نماز در بین بیاناتشان داشته‌اند که در این مطلب، برخی از آن‌ها را مرور می‌کنیم. با توجه نماز بخوانیمانسان نماز را خوب بخواند، با توجه بخواند، حضور قلب داشته باشد. حضور قلب یعنی انسان از آن‌چه که می‌گوید و آن‌چه که در ذهنش می‌گذرد و بر زبانش جاری می‌شود، غافل نباشد؛ این جور نباشد که نفهمد. مثلاً من که حالا دارم با شما حرف می‌زنم، خب، شما مخاطبید. انسان توجه دارد که یک مخاطبی دارد و دارد گوش می‌کند و دارد حرف میزند. در نماز هم همین جور باشد؛ یک مخاطبی داشته باشیم، با او حرف بزنیم.من حتی عرض می‌کنم اگر کسی معنای نماز را هم نداند، اصلاً هیچ نداند معنای این عبارات چیست، اما همین قدر بداند که دارد با یکی حرف می‌زند، دارد با خدا حرف می‌زند، این قضیه انسان را نزدیک می‌کند - «قربان کلّ تقی» - این خودش مقرب است؛ تا این که حالا مثل ماها که معنایش را می‌دانیم و تفسیرش را می‌دانیم و چندین کتاب درباره‌اش خوانده‌ایم، اما وقتی که نماز می‌خوانیم، بالمرّه یادمان می‌رود که چه کار داریم می‌کنیم. به قول صائب (حالا شعرش یادم نمی‌آید، اما مضمونش این است) غیر از خدا که به یادت نمی‌آید، هر چیز دیگری توی نماز یادت می‌آید؛ گم کرده باشی، پیدا می‌کنی. 1390/01/23تمرین برای حضور قلبحضور قلب و توجه، کاری است که به تمرین احتیاج دارد. کسانی که این کارها را کرده‌اند و بلدند، به ما یاد می‌دهند که انسان باید در حال نماز، خود را در حضور یک مخاطب عالی‌شأن و عالی‌مقام که خالق هستی است و مالک همه وجود انسان است، احساس کند. هر مقدار از نماز که توانست این حالت را داشته باشد، به تعبیر روایات، این نماز، نمازِ مقبول است و آن خاصیت و اثر را خواهد بخشید؛ و دیگر آثار نماز (که نمی‌شود آثار نماز را در چند جمله یا در چند فقره کوتاه خلاصه کرد) بر این مترتب می‌شود. 1385/06/27حضور قلب و توجه، کاری است که به تمرین احتیاج دارد. کسانی که این کارها را کرده‌اند و بلدند، به ما یاد می‌دهند که انسان باید در حال نماز، خود را در حضور یک مخاطب عالی‌شأن و عالی‌مقام که خالق هستی است و مالک همه وجود انسان است، احساس کند. نمازی در مقابل خداوندنماز همان ذکری است، همان آب حیاتی است که انسان به دل خود می‌بخشد؛ نمازِ با توجه؛ توجه به معنا، توجه به این که در مقابل خدا قرار داریم. نماز را این‌طوری بخوانید.وقتی به نماز می‌ایستید، به یاد بیاورید که در مقابل خداوند متعال ایستاده‌اید و دارید با او حرف می‌زنید. در سرتاسر نماز سعی کنید این حالت حفظ بشود، آن وقت این نماز اثر می‌گذارد و دل انسان را مثل اکسیر عوض می‌کند. اکسیر ماده‌ی کیمیایی است که می‌گویند مس را طلا می‌کند. دل ما از مس هم که باشد، اکسیر ذکر، آن را به طلا تبدیل می‌کند. این، خیلی مهم است. 1386/02/19باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: NASIMMEHRبرگرفته از گروه: رمضان
چهارشنبه 92 تیر 26 , ساعت 6:47 عصر





امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در پاسخ به نامه اهل ری بهترین عمل در ماه رمضان را فراگرفتن مسائل شرعی و بهترین حاجت را طلب عاقبت به خیری از خداوند عنوان فرمودند.
 حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن معین شیرازی در گفت‌وگو با ایسنا ، با بیان این‌که «ماه رمضان ماه پر برکت و پرنعمت با پذیرایی الهی است» به جریان نامه اهل ری به امام زمان (عج) در مورد بهترین اعمال و بهترین خواسته و حاجت در ماه رمضان اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: در زمان غیبت صغری اهل ری نامه‌ای نوشتند و به شیخ صدوق پدر داده‌اند و در آن دو سوال از محضر امام عصر (عج) پرسیدند، یکی این‌که بهترین عمل در ماه رمضان چیست و دوم این‌که بهترین حاجتی که در دعاهای‌مان بخواهیم چه حاجتی است. شیخ صدوق نامه را گرفت و به بغداد رفت و توسط یکی از نواب اربعه خدمت امام زمان(عج) نامه را تقدیم کرد و جواب گرفت. آن حضرت در جواب نامه فرمودند «بهترین عمل در ماه رمضان فراگرفتن مسائل شرعی و آگاهی دینی و بهترین حاجت طلب عاقبت به خیری از خداوند است».

وی با اشاره به این‌که «باید از فرصت ماه رمضان برای خودسازی و متقی شدن استفاده کنیم» گفت: خداوند در این ماه با نعمت‌های معنوی و مادی پربرکت از بندگان خود پذیرایی می‌کند به گونه‌ای که نفس انسان روزه‌دار در این ماه تسبیح و خوابش عبادت است و تلاوت یک آیه قرآن در این ماه مساوی با یک ختم قرآن در غیر ماه رمضان است.

منبع : سایت ره ولاء


سه شنبه 92 تیر 25 , ساعت 3:28 صبح

                    
      امام علی سلام الله علیه: :      
       
      مَن شاوَرَ الرِّجالَ شارَکَها فی عُقُولِها .      
       
      هر که با بزرگان مشورت کند ، در خردهایشان شریک گردد .  
    
       
      نهج البلاغة : حکمت 161 / میزان الحکمه : ج 4،ص 347


دوشنبه 92 تیر 17 , ساعت 11:12 عصر

                  
      امام على سلام الله علیه: :      
       
      اِذا اَحَبَّ اللّه‏ُ عَبْدا زَیَّنَهُ بِالسَّکینَةِ وَ الْحِلْمِ؛      
       
      هرگاه خداوند بنده‏ اى را دوست بدارد، او را به آرامش و بردبارى زینت مى ‏بخشد.
     
       
      غررالحکم، ح 4099 / دوستى در قرآن و حدیث، ص 620


پنج شنبه 92 تیر 6 , ساعت 6:34 عصر

لبخند و حسنه                    
      امام صادق سلام الله علیه : :      
       
      مَن تَبَسَّمَ فی وَجهِ أخیهِ کانَت لَهُ حَسَنَةٌ؛      
       
      هر کس در چهره برادرش لبخند بزند، برایش حسنه است.   
   
       
      کافی: ج 2، ص 205، ح 1 / دوستی در قرآن و حدیث: ص 216


   1   2      >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ